Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełen smaku sos, do którego przygotowania wykorzystano warzywa z gotowania aromatycznego bulionu. Idealny do ryżu lub makaronu. Prosty przepis, tylko kilka składników! Oszczędna kuchnia, w której nic się nie marnuje!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 312
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1147
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 164
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 312
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1147
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 164
Składniki
Warzywa przekładamy do kielicha blendera i blendujemy.
Kiełbasę i cebulę kroimy w półplasterki. Czerwoną paprykę kroimy w kostkę.
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy warzywa i kiełbasę, następnie dodajemy dużą szczyptę pieprzu oraz łyżkę majeranku.
Gdy warzywa zmiękną dodajemy sprasowany czosnek, zblendowane warzywa i butelkę passaty. Dusimy do momentu aż sos uzyska pożądaną gęstość. Gotowy sos najlepiej smakuje z ugotowanym makaronem. Smacznego!