Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , jesienne ciasto z soczystej marchewki z włoskimi orzechami i kremowym sosem.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1175
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1175
Składniki
Marchew obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną! pianę. Dodajemy cukier i cały czas miksując dodajemy po kolei żółtka. Do masy delikatnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dokładamy marchew i dokładnie mieszamy. Powstałe ciasto wlewamy do foremki keksowej ( u mnie niezawodna silikonowa! ). Pieczemy w temperaturze 180 st. około 50 minut. Smacznego! * Ciasto po upieczeniu wychodzi delikatne i mokre! ( co widac na zdjęciach! ) Świetnie smakuje również po schłodzeniu w lodówce , kiedy już konsystencja zrobi się bardziej zwarta.