Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z twarogiem - smak mojego dzieciństwa. Zawsze, gdy zostawał rosołowy makaron, Mama podgrzewała go na masełku i podawała z serem białym i kleksem śmietany. Uwielbiałam go, zarówno na słono, jak i słodko, gdy kluseczki posypane były cukrem. Dziś postanowiłam wrócić do tych smaków, ale trochę je urozmaicić i powiem szczerze, że ta wersja bardzo nam smakowała. Danie szybkie, proste, smaczne i bardzo sycące ;)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 27
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 319
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1159
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 189
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 27
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 319
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1159
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 189
Składniki
Makaron gotujemy al dente w posolonej wodzie z dodatkiem kurkumy i szczypty cukru. Następnie przygotowujemy lekki sos czosnkowo - koperkowy: Do miseczki dodajemy jogurt, mleko, przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, 2 łyżki posiekanego świeżego koperku i dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy solą, cukrem i świeżo zmielonym pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy masełko, wsypujemy makaron i kruszymy twaróg. Wszystko mieszamy i podgrzewamy razem przez chwilę. Całość podajemy z wcześniej przygotowanym sosem, doprawiamy pieprzem i posypujemy koperkiem. Życzę smacznego! :)