Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serkowe zawijańce"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 331
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1178
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 331
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1178
Składniki
Plasterki sera rozłóż na blasze wyłożonej folią aluminiową tak, aby jeden zachodził na drugi. Na chwilę wstaw do rozgrzanego piekarnika, aby plasterki się skleiły. Następnie wyjmij i ostudź.
Paprykę, por i marchew umyj i pokrój w paski. Zblanszuj 2-3 min. Twarożek i masło połącz, dopraw solą, białym i czarnym pieprzem. Masę rozsmaruj na żółtym serze, ułóż paseczki warzyw. Zwiń w roladę. Włóż do lodówki, by ser nieco stwardniał. Przed podaniem pokrój w plastry, wbij w nie wykałaczki z winogronami i kawałkami pomarańczy.Źródło: Świat kobiety