Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny schabik, pieczony i nadziany suszonymi pomidorami oraz serem mozzarella. Tak przygotowany schabik jest soczysty, a mięsko kruche i bardzo smaczne.
brytfanka, nóż, ręcznik papierowy, nitka kuchenna,
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 35
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 324
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1166
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 210
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 35
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 324
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1166
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 210
Składniki
Kawałek schabu około 1 kg. dokładnie oczyszczamy, myjemy a następnie osuszamy ręczniczkiem papierowym. Ostrym nożem w środku schabu robimy otwór nie całkiem do końca (tak około 1 cm przed końcem) i ciasno upychamy w otwór pomidory oraz paski mozzarelli, następnie zszywamy nitką kuchenną. Mięso nacieramy oliwą, różnymi przyprawami, oprószamy solą i pieprzem. Przekładamy do brytfanki, przykrywamy i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia mięso podlewamy bulionem i podsmażamy z każdej strony po 5 - 8 minut, następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy aż mięso będzie miękkie obracając co jakiś czas i podlewając bulionem w razie konieczności. Po upieczeniu mięso kroimy w plastry i układamy na sałacie, Podajemy jako dodatek do drugiego dania .
Mięso nacieramy przyprawami.