Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rzymski rulon z warzywami"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 331
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1178
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 331
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1178
Składniki
Mięso wymieszaj ze śmietaną. Przypraw solą i pieprzem. Wstaw na 2 godziny do lodówki. Mrożone warzywa przełóż na sitko, pozostaw tak, aż rozma rzną. Boczek i 3/4 szynki potnij w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki.
Na patelni rozgrzej masło. Podsmaż na nim cebulę oraz pokrojony boczek i szynkę. Dołóż rozmrożone warzywa i pieczarki. Smaż razem chwilę. Przypraw solą oraz pieprzem. Wbij jajka. Wymieszaj. Zdejmij z ognia.
Mięsną masę rozsmaruj na kawałku pergaminu. Przykryj pozostałymi plasterkami szynki. Wyłóż przygotowane nadzienie. Zwiń, pomagając sobie papierem. Piecz 50 minut w temperaturze 180 st.Źródło: Tina