Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja osobiscie jadłam te rybe kiedy przaszłam na diete. Uważam że jest zdrowa i sycaca.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 27
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 320
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1159
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 189
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 27
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 320
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1159
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 189
Składniki
rybe omrazamy, gotujemy na małym ogniu aż zmieknie. Każdy rodzaj ryby wymaga innego czasu gotowania.
Wyciągamy rybe z wody i na wywarze z niej robimy bulin wrzucamy marchew kalafior pod koniec gotowania dodajemy groszek.do bulionu dodaje rowniez odrobine pora i sparzona cebule.dopraiamy do smaku wg uznania
Jajka gotujemy osobno na twardo. do salaterek wkladamy rybe i ugotowane warzywa w dowolnej kompozycji
bulion przepusczamy przez sitko. aby był bardziej przejrzysty ja osobiscie przelewam go przez sitko kilka razy .kiedy ostygnie ale bedzie jeszcze ciepły rozpuszczamy w nim żeltyne wg przepisu na opakowaniu i delikatnie zalewamy salaterki z ryba ,jajkiem i warzywamy wstawiamy do lodówki.
najlepiej podawac z cytryna lub octem winnym