Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso w mięsie czyli rolady z karkówki faszerowane mięsem mielonym. Możemy podać tradycyjnie z ziemniakami i sosem lub z surówką z świeżych warzyw.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 172
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 172
Składniki
Kotlety z karkówki rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem. Do miseczki przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko, dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy solą i pieprzem - farsz powinien być lekko pikantny.Dokładnie wyrabiamy. Z mięsa mielonego formujemy pięć podłużnych wałeczków i układamy na rozbitych kotletach. Karkówkę zawijamy tworząc roladki z mięsem mielonym w środku, spinamy igłami do mięsa lub związujemy nitką bawełnianą. Rolady obtaczamy w mące a następnie smażymy na rumiano na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Dodajemy obraną i posiekaną cebulkę, oprószamy ją solą, podlewamy wodą lub bulionem i dusimy do miękkości.