Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne roladki z piersi kurczaka wypełnione aromatycznym farszem. Tradycyjna potrawa w nowym wydaniu. Tylko kilka składników. Tanio i smacznie
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 330
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1176
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 330
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1176
Składniki
W miseczce mieszamy jogurt naturalny z czosnkiem. Dodajemy półtora płaskiej łyżki przyprawy do gyrosa. Tak przygotowaną glazurą smarujemy rozbite kawałki piersi kurczaka.
Natkę pietruszki siekamy i mieszamy w miseczce z suszonymi pomidorami i serem mozzarella. Farsz wykładamy na posmarowane kawałki mięsa i zawijamy w roladki.
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy olejem. Układamy roladki i smarujemy je pozostałą glazurą. Jeśli zostały nam resztki farszu posypujemy nimi wierzch potrawy. Pieczemy pod przykryciem przez 30 minut z termoobiegiem w 180 stopniach. Smacznego!