Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z indyka?z szynką i żółtym serem"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Składniki
Sznycelki przygotuj wg przepisu (rozbij je jak najcieniej), posól je i popieprz. Na każdym połóż plaster gotowanej szynki, plaster ostrzejszego żółtego sera oraz po łyżce drobniutko pokrojonej czerwonej papryki. Zwiń roladki i zepnij.
Przyszykuj panierkę: mąkę pszenną i bułkę tartą w równych ilościach zmieszaj z gazowaną wodą tak, żeby uzyskać gęstą konsystencję. Obtaczaj w tym roladki i wrzucaj na rozgrzany, głęboki tłuszcz. Smaż powoli na średnim ogniu, kilkakrotnie obracając roladki. Wyłóż na papierowy ręcznik, żeby odciekł nadmiar tłuszczu.Źródło: Kobieta i życie