Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z indyka z boczkiem"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1182
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1182
Składniki
Filet umyć, osuszyć, podzielić na pięć plastrów. Mięso rozbić tłuczkiem, oprószyć solą.
Serek zmiksować z odsączonymi z zalewy pomidorami i czosnkiem. Pasta powinna być dość gęsta (można ją rozrzedzić 1-2 łyżkami zalewy). Rozkładać na zakładkę po 3 plastry boczku, na to wyłożyć filet, rozsmarować pastę, rozłożyć pokrojone w plasterki oliwki. Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami, wstawić w naczyniu żaroodpornym do piekarnika nagrzanego do 180°C na 40 min.
Z masła, mąki i mleka przygotować sos beszamelowy. Zalać nim mięso, piec kolejne 10 min, posypać natką.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium