Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka dietetyczna rolada w której można przemycić porcję warzyw a nawet dwie bo marchewka i por tworzą zgrany duet. Polecam na obiad dla całej rodziny.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 312
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1148
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 165
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 312
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1148
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 165
Składniki
Mięso z indyka nacinam w kilku miejscach żeby uzyskać jeden cieńszy płat. Delikatnie go rozbijam ale nie za mocno. Posypuje solą, pieprzem, przyprawą do indyka. Odstawiam na godzinę.
W tym czasie por kroję drobno i przesmażam na maśle klarowanym. Marchewkę obieram i ścieram na tarce jarzynowej i też przesmażam na maśle. Doprawiam sola pieprzem.Na filecie z indyka układam rządek marchewki, obok rządek pora, znowu marchew i por, na wierzchu układam mozzarelle plastry.
Zwijam ciasno wzdłuż krótkiego boku i związuję nitką. Roladę obsmażam z każdej strony i duszę potem w brytfannie, na maśle klarowanym, od czasu do czasu obracam i podlewam wodą. Smażę około godzina i 15 minut.