Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę kuchni włoskiej trochę azjatyckiej i mamy potrawę, która zniewala wszystkie podniebienia.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1182
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1182
Składniki
Na patelnie wkładamy masło podgrzewamy do roztopienia. Następnie wrzucamy pokrojoną w cienkie paski czerwoną paprykę. Gdy papryka już jest zblanszowana dodajemy pokrojony czosnek. Mieszamy i uważamy by czosnek nie spalił się.
Następnie wrzucamy ryż na patelnię i mieszamy. Jak ryż zmieni kolor na bardziej jasny to wlewamy wino i mieszamy. Gdy wino zostanie wchłonięte przez ryż to dolewamy około 150 ml bulionu warzywnego i mieszmy. Tak powtarzamy do miękkości ryżu.
Jak ryż jest już miekki to rozgrzewamy olej na patelni i smażymy ośmiornicę po 2-3 minuty z każdej strony. Możemy zrobić to również na grilu.
Tak samo robimy z paluszkami krabowymi. Owoce morza mają to do siebie, że obróbka cieplna powinna być krótka.
Jak ryż jest już gotowy dodajemy łyżkę masła oraz posypujemy starty parmezan i mieszamy. Tak oto mamy już całą potrawę. Jak się podoba to proszę zaznaczajcie palec w górę, komentujcie i gotujcie. Smacznego