Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ravioli szpinakowe"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Składniki
Z mąki, oleju, jajek i szczypty soli ugnieć gładkie ciasto. Owiń folią i odłóż na 30 min do lodówki. Liście szpinaku sparz wrzątkiem, odcedź i pokrój na kawałki.
Dodaj 50 g parmezanu, posiekane zioła, dopraw pieprzem i wymieszaj. Ciasto podziel na dwie części i rozwałkuj na prostokąty o grubości ok. 1 mm.
Na jeden placek ciasta rozłóż łyżeczką porcje nadzienia w odległości 5 cm. Przykryj drugim płatem, dociśnij ciasto między porcjami farszu, pokrój na kwadraty i wrzuć do wrzącej wody. Gotuj około 5 minut.
Podawaj z pokrojonymi pomidorami, pesto i resztą parmezanu.
Czas przygotowania: 60 minut 350 kcal/1 porcja
Jak skleić? Żeby ciasto lepiej się lepiło, możesz posmarować zwilżonym wodą pędzelkiem miejsca wokół nadzienia i docisnąć.Źródło: Tele Tydzień