Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny francuski wypiek z wytrawnym nadzieniem. Proste i smaczne danie do serwowania na ciepło i na zimno.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Ciasto francuskie układamy na dnie prostokątnej blachy 25x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Przyrządzamy farsz. Por kroimy w talarki i smażymy chwilę na oleju rzepakowym. Dodajemy mięso mielone i smażymy dalej do miękkości, po czym przyprawiamy całość solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Farsz rozkładamy równomiernie na cieście francuskim. Pomidora kroimy w plasterki i rozkładamy na mięsie mielonym. Następnie przygotowujemy masę jajeczną. W tym celu mieszamy jajka ze śmietaną i doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Masę rozlewamy po farszu. Blachę wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 45 min.