Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulpety drobiowe z mozzarellą"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 325
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1167
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 325
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1167
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Pokrój mozzarellę na 8 cieniutkich plasterków.
W dużej misce wymieszaj mięso, namoczoną bułkę, cebulę, jajko i bazylię. Przypraw do smaku.
Z masy uformuj małe podłużne pulpety. Na wierzchu każdego ułóż plasterki mozzarelli. Zawiń pulpety w plasterki boczku (ewentualnie zepnij wykałaczkami).
Przełóż pulpety do naczynia żaroodpornego (stroną z serem do góry). Piecz ok. 30 minut. Podawaj z zieloną sałatą i bagietką.Źródło: Olivia