Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i smacznie.:) Polecam wypróbować.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Cebulę pokroić w piórka,cytrynę w kostkę.Dać na rozpuszczone masło i lekko zrumienić.Pod koniec smażenia dać posiekany ząbek lub dwa czosnku , pieprz cytrynowy oraz sól. Wystudzić.
Umytego i wysuszonego ręcznikiem papierowym pstrąga solimy ze wszystkich stron. Nadziewamy cebulką z cytryną,koperkiem i natką selera. Owinąc na końcu rybkę plastrami boczku. Ptrąga zawinąć w papier do pieczenia,końce zawijając jak cukierki. Położyć na rozgrzanego grilla na aluminiową tackę lub bezpośrednio na ruszcie. Grillować po 10 min.z każdej strony.
Smacznego życzę!