Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przystawka z kalarepą i bobem"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 180
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 180
Składniki
Bób i kalarepę gotuj około 10 minut w osolonym wrzątku.
Kalarepę pokrój w kostkę, a bób wyłuskaj.
Boczek potnij w wąskie paski, po czym podsmaż na rozgrzanym maśle. Po chwili, gdy zrobi się złoty, dodaj posiekaną cebulkę i czosnek.
Wszystkie wymieszaj i przed samym końcem smażenia dorzuć drobno pokrojony szczypiorek.
Wyłóż warzywa na duży półmisek i udekoruj go liśćmi sałaty i bazylii.
Sałatkę podawaj np. z chrupiącą bagietką i lampką białego schłodzonego wina.
<strong>Rafał Nalikowski z Lidzbarka</strong>Źródło: Super TV