Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię udka i często je przygotowuję. Lubię udka pieczone w piekarniku. Udka nacieram mieszanką przypraw z olejem i zostawiam tak na godzinę w celu przegryzienia smaków. Udka wychodzą bardzo smaczne, mięsko soczyste, mięciutkie a skórka krucha i chrupiąca. Polecam
miska, nóż, praska do czosnku, ścierka, brytfanka lub blaszka do pieczenia,
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 312
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1148
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 165
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 312
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1148
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 165
Składniki
Udka umyć , osuszyć końcówki nóżek ponacinać. Następnie przełożyć do miski, dodać wszystkie przyprawy oraz olej i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie wymieszać tak by udka były całe pokryte. Zakryć ścierką i odstawić na 60 minut w chłodne miejsce w celu przegryzienia smaków. Po tym czasie udka przełożyć do blaszki lub brytfanki razem z marynatą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec do miękkości, podlewając co jakiś czas wytworzonym sosem. Podawać do drugiego dania. Smacznego
Przygotowanie udek .
Udka gotowe do podania.