Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na w miarę szybki obiad, który można przygotować dzień wcześniej!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Składniki
Ryż ugotować wedle przepisu na opakowaniu al dente. Kukurydzę odsączyć. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por (białe części) pokroić w półplasterki.
Na patelni rozgrzać masło i usmażyć pokrojony por, obsypując lekko ziarenkami smaku lub inną tego typu przyprawą. Osobno przysmażyć mięso mielone, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz cayenne i przyprawę do mięsa - do smaku.
Wymieszać ryż z przysmażonym mięsem mielonym, kukurydzą i porem. Połowę składników przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Posypać połową żółtego sera. Na to wyłożyć drugą połowę wymieszanych wcześniej składników i wszystko zalać rozkłóconymi jajkami z odrobiną soli i pieprzu. Zapiekać w temperaturze ok 160 stopni ok 40 minut. Pod koniec zapiekania całość posypać pozostałą częścią żółtego sera. SMACZNEGO!