Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robi się je szybko i łatwo, a smakują wyśmienicie. Placki z cukinii są delikatne w smaku, a można je podać solo lub z sosem tzatziki czy też z pieczarkowym, ale mogą być też dodatkiem do gulaszu czy innego sosu mięsnego.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Składniki
Cukinie myjemy, a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach
Po starciu odciskamy z cukinii sok
Ścieramy cebulę i przeciskamy czosnek, mieszamy razem z cukinią
Do cukinii dodajemy mąkę, jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy
Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy ciasto ( na jeden placek u mnie ok 2 łyżki cukiniowego ciasta). Czekamy, aż ładnie zrumieni się z jednej strony i przekładmy na drugą stronę. Smażymy aż do zrumienienia się
Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym
Podajemy solo, z jogurtem naturalnym, z sosem tzatziki, z gulaszem lub z innym sosem, np pieczarkowym