Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidorowe romby"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 27
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 320
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 189
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 27
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 320
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 189
Składniki
Pomidory starannie umyj, osusz, a następnie pokrój je na plasterki. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na romby.
Każdy romb posmaruj przecierem pomidorowym i lekko podpiecz w 180°C. Ser mozzarella pokrój w plasterki.
Na podpieczonych kawałkach ciasta ułóż plasterki sera, a na nich plastry pomidora. Posyp suszonymi ziołami. Pomidory posyp lekko sezamem. Wstaw ponownie do piekarnika i piecz ok. 15 min. Romby podaj z listkami bazylii.Źródło: Świat kobiety