Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pomidorowa z cukinią"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 172
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 172
Składniki
Połowę oleju mieszam z 1/2 szkl. wody. Tosty okrawam ze skórki, środki chleba skrapiam olejem z wodą. Odkładam na bok. Pomidory myję, skórkę nakłuwam widelcem, potem wkładam na chwilę do wrzątku.
Sparzone pomidory obieram ze skórki i oczyszczam z pestek. Marchewkę, pietruszkę oraz seler obieram, myję, wkładam do garnka. Dodaję pomidory. Zalewam bulionem. Czekam, aż całość zawrze, po czym zmniejszam płomień i gotuję pod przykryciem jeszcze 25 minut.
Cukinie oczyszczam, odcinam końce, resztę kroję w kosteczkę. Na patelni rozgrzewam resztę oleju, podsmażam na nim cukinię. Do zupy dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę oraz tosty. Całość miksuję.
Zupę mocno podgrzewam, nalewam do talerzy. Posypuję kosteczkami cukinii i listkami natki.Źródło: Naj