Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Polędwiczki w mandarynkach"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 27
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 320
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 189
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 27
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 320
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 189
Składniki
Polędwiczki natrzeć solą i pieprzem, skropić beherovką i sosem worcester (niekoniecznie), posypać skórką otartą z mandarynek. Odstawić na dwie godziny, osączyć, obsmażyć na oleju na rumiano.
Mięso włożyć do brytfanki, piec 10-15 min (temp. 180 st. C). Do oleju ze smażenia wlać marynatę z mięsa, zagotować. Rozrobić mąkę z sokiem z mandarynek, dodać do sosu, gotować aż zgęstnieje, polać tym mięso.
Brzoskwinie osączyć, zmiksować na gładko z masłem, dodać gałkę i odrobinę soli. Podawać do mięsa.
ok. 30 minut + marynowanieŹródło: Twoje Imperium