Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza panierka jest połączona z posiekaną natką pietruszki, dodaje polędwiczką ładnego wyglądu i dodatkowego smaku. Może być samodzielną przekąską lub jako dodatek do drugiego dania. Można takie polędwiczki spakować i zabrać do pracy. Polecam
tłuczek, woreczek foliowy, deska, patelnia, naczynia na panierkę,
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Polędwiczki, umyć , osuszyć i delikatnie rozbić tłuczkiem przez woreczek foliowy. Natrzeć przyprawą do drobiu oraz czosnkiem granulowanym. Jajka rozbełtac widelcem dodać soli i pieprzu do smaku. Natkę pietruszki drobno posiekać i wymieszać z bułką tartą. Przygotowane polędwiczki obtaczać w rozbełtanych jajkach, następnie panierować w buce tartej z natką pietruszki. Smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron. Podawać do drugiego dania, lub jako samodzielną przekąskę. Smacznego.
Polędwiczki gotowe do smażenia.
Polędwiczki gotowe do podania.