Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placuszki cukiniowo-kalafiorowe"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Składniki
Cukinię myję i ścieram na tarce o dużych oczkach. Odstawiam na kilka minut i odciskam nadmiar wody. Kalafior myję i drobno kroję. Szczypiorek i oregano opłukuję, siekam.
Warzywa i zieleninę łączę z mąką oraz jajkiem. Mieszam, doprawiam solą i pieprzem.
Formuję łyżką małe placuszki, smażę je z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Osączam z tłuszczu na papierowym ręczniku.
35 min • Porcja 190 kcal • Przepis na 4 porcje
Katarzyna Muras ze SkierniewicŹródło: Kobieta i życie