Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane to łatwe w wykonaniu danie. Dodanie kiszonej kapusty wzmacnia smak.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce. To samo robimy z marchewką. Kapustę odciskamy i drobno kroimy. Czosnek siekamy lub wyciskamy przez praskę. Teraz to wszystko dajemy do miski. Wsypujemy mąkę i wlewamy jajka oraz doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszam y. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką stołową nabieramy masę i wykładamy na patelnię tworząc placki. Smażymy z dwóch stron do uzyskania złotego koloru. Podajemy na ciepło ze śmietaną i posypane świeżym siekanym koperkiem.