Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam pyszne i chrupiące placki ziemniaczane z cukinią i kurczakiem, podane na dwa sposoby z orzeźwiającym sosem jogurtowym czosnkowo-ziołowym i sosem pieczarkowym. Same placki są nie samowite, chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku. Polecam serdecznie. Smacznego !!!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na grubym oczku, tak samo postępujemy z cukinią, ale cukinię należy posolić i odstawić na 19 minut aby puściła soki, następnie należy ja odcedzić. Do dużej miski wrzucamy starte ziemniaki i cukinię oraz jajka, mąkę, pieprz, koperek i kurczaka, odrobinę solimy. Całość mieszamy, następnie rozgrzewamy patelnię z olejem i formujemy kotlety które należy podsmażyć z obu stron na złoty kolor. Po wyjęciu kotletów z patelni układamy na papierze aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Placki są gotowe !!! Placki idealnie smakują z sosem jogurtowym czosnkowo-ziołowym bądź z sosem pieczarkowym. Smacznego !!!