Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placki ziemniaczane z burgerami"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 35
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 324
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1166
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 210
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 35
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 324
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1166
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 210
Składniki
Ziemniaki wyszoruj, obierz i zetrzyj na tarce o gru bych oczkach razem z cebulą. Dodaj 2 jajka, mąkę, sól, pieprz i wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej i usmaż z obu stron cienkie placki na złoto.
Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, solą i pieprzem. Uformuj niewielkie, okrągłe kotleciki i usmaż na rumiano na rozgrzanym oleju.
Połowę jogurtu wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, koperkiem, solą i pieprzem. Drugą część połącz z keczupem.
Na talerzu rozłóż umyte liście sałaty. Na nich umieść placek ziemniaczany i kotlet. Posmaruj sosem czosnkowym i keczupowym. Ułóż umyte i pokrojone w plasterki pomidory, ogórki i cebulę. Przykryj całość drugim plackiem.
Gotowe burgery podawaj na ciepło.
Czas przygotowania: 50 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 400. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax