Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie i puszyste placki na bazie popularnego serka czekoladowo-orzechowego
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Składniki
W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Do osobnej miski przekładamy serek, dodajemy jajko, mleko i miksujemy to. Stopniowo dosypujemy suche składniki i miksujemy, aż powstanie jednolita masa (gdy jest zbyt gęsta, można dolać jeszcze odrobinę mleka).
Nakładamy po łyżce masy na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron na rumiano. Placki można podawać z ulubionymi sosami lub bitą śmietaną. Z podanej porcji wychodzi ok. 13 sztuk.