Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Złociste, pożywne, chrupiące, dostarczające sporą dawkę energii
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 303
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1129
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 151
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 303
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1129
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 151
Składniki
Kaszę kuskus przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (proporcje wody do kaszy 1:1). Odstawiamy do ostygnięcia. Twaróg rozgniatamy widelcem i dodajemy do ostudzonej kaszy. Dosypujemy do tego cukier puder, mąkę, szczyptę soli, cukier wanilinowy i wbijamy jajka (można dodać rodzynki, żurawinę, skórkę pomarańczową, etc.). Wszystko razem mieszamy (powstanie bardzo gęsta masa).
Z powstałej masy lepimy małe placki. Smażymy je na maśle, na rumiano z obu stron. Placki można podawać (wedle upodobań) z miodem, sosami owocowymi, kremem czekoladowym, owocami, itp.