Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny pomysł na wykorzystanie gotowanych ziemniaków z poprzedniego obiadu. Placki ziemniaczane z żółtym serem to doskonała propozycja na obiad lub szybką przekąskę na ciepło. Można serwować je solo, w towarzystwie sosów lub jako składnik obiadu z mięsem i surówką.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1175
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1175
Składniki
Ugotowane, przestudzone ziemniaki przepuść przez praskę. Wbij do nich dwa jajka, dodaj mąkę, skrobię ziemniaczaną i przyprawy. Zagnieć gładkie, jednolite ciasto.
Ser żółty pokrój w kostkę.
Ziemniaczaną masę na placki podziel na 5-6 części. Z każdej z nich uformuj okrągły placek. Na środek połóż po kostce żółtego sera. Zlep brzegi, tak żeby ser był całkowicie schowany w środku.
Placki z gotowanych ziemniaków z żółtym serem smaż na patelni z rozgrzanym olejem na złoty kolor z dwóch stron. Podawaj z ulubionymi dodatkami.