Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pilaw z indykiem"
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1109
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 246
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1109
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 246
Składniki
Marchewki obierz, opłucz, pokrój w cienkie słupki albo grubo zetrzyj. Cebulę obierz, posiekaj. Filet z indyka opłucz, osusz. Mięso pokrój w sporą kostkę.
W dużym garnku rozgrzej olej, wrzuć cebulę, mieszając, smaż przez chwilę. Potem dodaj ryż i smaż dalej. Gdy ziarenka ryżu zrobią się szkliste, dołóż pokrojone mięso, marchewkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Porcjami wlej gorący bulion. Dobrze wymieszaj. Pilaw przypraw do smaku solą, pieprzem oraz cynamonem i kminem rzymskim.
Zmniejsz płomień i duś całość pod przykryciem ok. 20 minut. Jeśli chcesz, by pilaw był pikantniejszy w smaku, przypraw go dodatkowo suszonymi płatkami chili albo ostrą papryką w proszku.Źródło: Naj