Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń z mięsa mielonego doprawiona pikantną harissą. Pyszna na ciepło oraz na zimno.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1182
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1182
Składniki
Bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem i odstawiamy na kwadrans. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy bułkę tartą, wbijamy jajko, dodajemy przyprawy i dokładnie wyrabiamy. Gotową masę mięsną przekładamy do małej keksówki lub formy aluminiowej. Posypka: bułkę tartą mieszamy z ostrą mieloną papryką i posypujemy wierzch pieczeni.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Pieczemy ok. 1 godziny.