Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
http://ugotowaneserce.blogspot.com/
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Składniki
Szpinak wrzucamy do garnka i rozmrażamy na małym ogniu, następnie siekamy cebule i czosnek i gdy szpinak jest rozmrożony dorzucamy je do niego. Gotujemy chwilę, można dolać odrobinę oleju.
Gdy cebula w szpinaku zmięknie wlewamy śmietanę, mieszamy i zagotowujemy, dodajemy sól i pieprz do smaku.
Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki i zasmażamy do koloru białego na patelni.
Kurczaka wrzucamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy szpinakiem. Wstawiamy do piekarnika na 15 minut. Gotowe:)