Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi zapiekane"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 21
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 317
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1159
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 184
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 21
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 317
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1159
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 184
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Rozwałkuj je dość cienko i przy pomocy foremki wykrój z niego kółka.
Kiełbasę pokrój w drobną kostkę. Połącz ją z tartym serem, jajkiem, solą, pieprzem, papryką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Na każdy kawałek ciasta nałóż po łyżce farszu, a następnie złóż na pół i zagnieć brzegi.
Gotowe pierożki rozłóż na blasze i posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz około 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 °C.Źródło: Kurier TV