Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z kiszoną kapustą"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Składniki
Do mąki dodać gorącą wodę, odrobinę soli wbić jajko. Zagnieść ciasto, przykryć je ściereczką, aby nie wyschło.
Przygotować nadzienie: kapustę drobno pokroić, ugotować w niewielkiej ilości wody (bez przykrycia). Gdy będzie miękka, osączyć na sicie i wycisnąć. Cebule obrać, drobno posiekać. Przesmażyć na rozgrzanym oleju, mieszając. Dodać kapustę, doprawić, dusić pod przykryciem około 15 minut.
Jajka ugotować na twardo, obrać, posiekać je drobno, dodać do kapusty. Ciasto rozwałkować, wycinać. Nakładać farsz, zlepiać. Gotować w osolonej wodzie przez 1-2 minuty od wypłynięcia.
ok. 65 minut
Pierogi będą bardziej aromatyczne, jeśli zamiast jajek na twardo do kapusty dodamy przesmażone z czosnkiem pieczarki.Źródło: Twoje Imperium