Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z białą kiełbasą po mazursku"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 30
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 322
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1164
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 202
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 30
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 322
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1164
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 202
Składniki
Ich nadzienie jest proste i zaskakująco dobre. Przepis przysłała Magdalena Magiera z Rzeszowa.
Mąkę przesiej, dodaj sól, zagnieć ciasto, wlewając tyle gorącej wody, by ciasto było gładkie i elastyczne. Wstaw do lodówki. Kiełbasę obierz ze skórki, rozgnieć widelcem. Wymieszaj z białkiem, przypraw pieprzem.
Schłodzone ciasto rozwałkuj, szklanką wytnij krążki. Na każdym ułóż farsz, zlep. Pierogi włóż do osolonego wrzątku. Gdy wypłyną, gotuj ok. 6 minut. Wyjmij łyżką cedzakową, ostudź. Przesmaż z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju.Źródło: Chwila dla Ciebie