Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś coś dla mięskożerców. Boczek pieczony skorą do góry. Muszę przyznać, że skórka jest bardzo chrupiaca ale najlepiej taki boczek jeść na ciepło, bo wtedy to już nie to samo, skórka jest chrupiąca ale już nie aż tak i wydaje się być twardawa. Marynujemy go w samej soli, ale jak ktoś bardzo chce może użyć dowolnych przypraw.
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1104
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 245
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1104
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 245
Składniki
Boczek umyć i osuszyć. Skórę ponacinać w kratkę i boczek natrzeć solą. Ułożyć go w naczyniu i zakryć a potem wstawić do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie nagrzać piekarnik do 180 stopni, wstawić blachę a na nią kratkę i ułożyć boczek skórą do góry. Piec 1,5 godziny a potem zwiększyć temperaturę do 200 stopni i piec jeszcze 15 minut. Upieczony boczek jeść na ciepło.