Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste ćwiartki które się rozpływają w ustach, są doskonałym pomysłem na obiad dla całej rodziny.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1182
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1182
Składniki
Obraną i umytą cebulę wraz z czosnkiem kroimy w drobną kostkę. Nastawiamy piekarnik na 170 stopni.
Myjemy ćwiartki, wkładamy je do naczynia żaroodpornego, posypujemy kucharkiem oraz dość obficie przyprawą do kurczaka, następnie przyprawiamy słodką papryką w proszku oraz ziołami prowansalskimi. Następnie mięso posypujemy cebulą oraz czosnkiem i wlewamy do naczynia piwo. Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 2 do 3 godzin, przy temperaturze 170 stopni.