Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń z żurawiną"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 46
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 46
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Szynkę włóż do garnka i zalej na noc osoloną wodą. Rano odcedź, zalej świeżą wodą. Dodaj liście laurowe, pieprz i ziele angielskie. Przykryj i gotuj na małym ogniu 30 minut.
Żurawinę zalej 150 ml wody, wsyp cukier i gotuj, aż powstanie gęsty syrop. Zdejmij z ognia, wlej porto. Mięso ponacinaj w romby, wbij w nie goździki. Wierzch posmaruj żurawiną.
Piecz w naczyniu żaroodpornym 90 min w temp. 180°C. Odczekaj 10 minut, pokrój w plastry, udekoruj.
<strong>Przepis nadesłała Agnieszka Rybak z Pruszcza</strong>Źródło: Takie jest życie