Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i krucha. Polecam
głębsza patelnia, nóż, ręcznik papierowy,
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 30
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 132
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 30
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 132
Składniki
Mięso pokroić na plastry , umyć i osuszyć . Natrzeć solą i pieprzem posypać przyprawą do mięsa wieprzowego. Na patelni rozgrzać masło, włożyć mięso podsmażyć z każdej strony na rumiano , dodać drobno pokrojoną cebulę oraz posiekane ząbki czosnku. Zmniejszyć płomień gazu, wlać bulion i dusić mięso do miękkości pod przykryciem, obracając co jakiś czas i podlewając wytworzonym sosem lub gorącym bulionem lub gorącą wodą. Podawać z ziemniakami, ulubiona surówką. Smacznego Rada; U mnie lubią mięso mocniej podsmażone, ale wy nie musicie tak mocno podsmażać.
Mięso podczas pieczenia.