Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczarki z mięsem mielonym i kaszą"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 18
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1140
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 160
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 18
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1140
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 160
Składniki
Kaszę ugotuj na sypko. Cebulę obierz, pokrój drobno i podsmaż na oleju. Grzyby leśne oraz nóżki z pieczarek oczyść, pokrój i wrzuć do cebuli. Smaż aż odparuje nadmiar soku.
Mięso włóż do miski, dodaj smażone, ostudzone grzyby z cebulą. Przypraw maggi, solą oraz pieprzem.
Kapelusze pieczarek nadziej przygotowanym farszem. Ułóż je na dużej patelni (lub dwóch mniejszych). Podlej gorącym bulionem do wysokości 1/3 kapeluszy. Nakryj naczynie i duś około 20 minut. Możesz dodać do farszu trochę posiekanej natki lub kolendry.
Porcje:15 Przygot. 60 min, Cena 1,60 zł, Kalorie 380 kcalŹródło: Takie jest życie