Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zdrowy i pożywny, pełnoziarnisty makaron tagliatelle w połączeniu z aromatycznym, dość orientalnym pesto z melisy cytrynowej. Całość ma oryginalny, intensywnie cytrynowy i delikatnie słodki smak z nutą ostrości sera Pecorino i maślaną nutą orzechów Pekan.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Składniki
Cytrynę sparzmy wrzątkiem i ścieramy z niej skórkę. Na patelni delikatnie prażymy orzechy pakan i studzimy. Pecorino ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Następnie do rozdrabniacza dodajemy świeże listki melisy cytrynowej, czosnek, uprażone orzechy, starty ser Pecorino, skórkę oraz 1 łyżkę soku z cytryny, cukier brzozowy i oliwę z oliwek. Wszystko miksujemy przez chwilę doprowadzając do odpowiedniego rozdrobnienia składników. Całość doprawiamy solą i dość obficie świeżo zmielonym, czarnym pieprzem. Tagliatelle gotujemy al dente w osolonej wodzie. Ugotowany makaron mieszamy z przygotowanym pesto. Tagliatelle z pesto przekładamy na talerze, posypujemy startym Pecorino i podajemy :D Życzę smacznego! :)