Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Paprykarz rybny z natką"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Składniki
Paprykę pokroić w kostkę. Cebulę posiekać. Rybę oczyścić, pokroić w duże kawałki. Ugotować w osolonej wodzie z połową cytryny, po czym wyjąć rybę i cytrynę.
Na rozgrzanym oleju przesmażyć cebulę z papryką. Przełożyć do wywaru, doprawić solą, pieprzem i papryką w proszku. i ugotować do miękkości. Część zmiksować.
Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z sosem paprykowym, gotować 2-3 minuty. Do sosu wrzucić kostkę rybną, udekorować natką.
Podaj ten paprykarz w białym chlebie – dzięki takiemu zabiegowi to proste danie nabierze oryginalności.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium