Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryka faszerowana mięsem"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Składniki
porcje, : ok. 30 min + czas zapiekania; cena porcji: ok. 5 zł
Rozgrzej piekarnik do temp. 180oC. Oczyść papryki, zetnij górę. Na rozgrzanym maśle zeszklij posiekaną cebulę i czosnek.
Dodaj soczewicę oraz mięso. Chwilę smaż.
Podlej połową bulionu. Duś, aż płyn się zredukuje.
Dodaj pokrojone pomidory oraz połowę startego sera mozzarella. Dopraw, wymieszaj. Farszem nadziej papryki.
Posyp resztą sera mozzarella, zalej bulionem. Piecz ok. 30 min.Źródło: Świat kobiety