Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 14
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 303
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1131
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 154
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 14
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 303
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1131
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 154
Składniki
• Nogi dzika oczyścić, opalić, odciąć raciczki w przegubie i dokładnie umyć. Włoszczyznę obrać, opłukać. • Mięso włożyć do garnka, dodać włoszczyznę, sól i przyprawy. Zalać wodą, tak aby były przykryte, wlać ocet. Przykryć i gotować na małym ogniu około 2 godzin.
•Ostudzone nogi przekroić wzdłuż na pół, wyjąć kości. Cebulę obrać, opłukać, posiekać i zeszklić na połowie masła. Ostudzić. Wymieszać z roztrzepanymi jajkami, solą, pieprzem i zielem angielskim. W jajkach z masłem i cebulą maczać każdy kawałek nogi, posypać tartą bułką i układać w brytfannie posmarowanej masłem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, polać pozostałym masłem i zapiekać przez 15 minut w temperaturze 200°C. Podawać z sosem musztardowym lub chrzanowym.