Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki ziemniaczane to świetny sposób na wykorzystanie ziemniaków, które zostały z obiadu. Naleśniki są delikatne i elastyczne, idealne do wyplenienia ich farszem. Sprawdza się świetnie jako naleśniki do krokietów. Przepis na 15 naleśników o średnicy 22 cm.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Ugotowane odlać zostawiając na dnie odrobine wody, w której się gotowały. Do ziemniaków dodać masło i gałkę. Ziemniaki dobrze ubić na kremowa masę i odstawić do ostygnięcia.
Schłodzone ziemniaki przełożyć do miski, dodać do nich jajka, szczyptę soli i dobrze wymieszać. Gotowe ciasto na naleśniki odstawić na 30 minut.
Naleśniki smażyć na gorącym oleju, po obu stronach. Podawać z ulubionym farszem. SMACZNEGO!