Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-04-2013
Aromatyczne, smaczne, a przede wszystkim DIETETYCZNE:)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1173
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1173
Składniki
Składniki na naleśniki dokładnie wymieszałam w misce, przed wlaniem każdego kolejnego naleśnika na patelnię trzeba ponownie przemieszać ciasto, gdyż gęste składniki opadają na dno. Patelnię rozgrzałam i przetarłam ręcznikiem papierowym nasączonym łyżką oliwy. Smażyłam naleśniki na dużym palniku, ale małym ogniu do momentu odchodzenia brzegów naleśników od patelni, potem na chwilę odwracałam je na drugą stronę.
Mięso mielone usmażyłam na teflonowej patelni dodając: przyprawę do mięsa mielonego i czosnek (ilość wg uznania) oraz suszone pomidory. 1/3 usmażonego mięsa wrzuciłam do miski, dodałam musztardę oraz pokrojone w kawałki sery i dokładnie wymieszałam.
Farsz zawinęłam w 6 naleśników, które ułożyłam ciasno w 2 małych naczyniach żaroodpornych (po 3 w każdym). Posypałam suszoną cebulką oraz startym serem piórko i zapiekałam w 180 stopniach przez ok. 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika polałam zimnym jogurtem i się zajadałam:). Po 2 naleśnikach byłam już pełna:)