Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze, najszybsze ciasto na pizzę! Nie wymaga wyrastania, a przyrządzenie zajmuje dosłownie moment. Na dole nasze ulubione pizze. Polecam!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1181
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1181
Składniki
Do miski wsypujemy suche składniki i mieszamy trzepaczką aby spulchnić mąkę. Dodajemy wodę i i olej, zagniatamy elastyczne ciasto. Po zagnieceniu ciasto jest gotowe do wykładania na blachę, nie ma potrzeby czekania aż wyrośnie, lecz można je odłożyć do wyrośnięcia w ciepłe miejsce lub na noc do lodówki lub zamrozić. Pizzę pieczemy ok 12-15 min w 180-200 st. wszystko zależy od piekarnika
Wszystkie składniki na sos mieszamy dokładnie i smarujemy pizzę.
Nasze ulubione pizze: Sos pomidorowy, szynka, pieczarki, cebula, ser.
Sos pomidorowy, cebula, kiełbaska, wędlina, brokuły, papryka, ser.
sos pomidorowy, cebula, pieczarki, wędlina, pierś kurczaka, ser.
sos pomidorowy, oliwki, krewetki, ser.
sos pomidorowy, cebula, pieczarki, papryka, kukurydza, pierś kurczaka, ser.